SAFE Hotel


Een project van Agata Zwierzynska
van 24 t/m 25 februari 2000

 

           

Op 24 februari komt de Poolse kunstenares Agata Zwierzynska een bezoek brengen aan SAFE Hotel.Zij is bezig met een hotelproject in Amsterdam. Zij verblijft gedurende 60 dagen, elke dag in een ander Amsterdams hotel. Daar maakt zij een kort filmpje dat ze toont op haar Hometel Project Home Page. Verder publiceert zij stukjes in het Parool.Haar project wordt door De Volkskrant en nog een paar bedrijven gesponsord.

Toen ik over haar project las in de Volkskrant, twee weken geleden, heb ik haar via een e-mail uitgenodigd om, in het kader van haar hotelproject, in SAFE Hotel te komen overnachten .

"Wanneer je in Dalfsen de trap naar Safe bent afgegaan, je de schuilkelder bent ingegaan, de deur achter je in het slot is gevallen, dan heb je op dat moment Dalfsen verlaten en kun je in de wereld van de Verbeelding overal zijn. Laten we in dit geval stellen dat je dan het SAFE Hotel in Amsterdam ben ingegaan".

Het toeval wilde dat tegelijkertijd met mijn uitnodiging, Kunstakademie Kampen haar ook heeft uitgenodigd om deel te nemen aan een Studium Generale dat 22, 23 en 24 februari gaat plaatsvinden.Ze gaat nu een on-line workshop vanuit SAFE Hotel geven dat in de Akademie te volgen zal zijn op een groot beamerscherm.Verder gaat zij haar dagelijkse filmpje voor haar Hometel Project Home Page in SAFE maken en verder zal ik haar natuurlijk als een volwaardig hotelier in de watten leggen.

Pim Trooster


SAFE Home Page | Tentoonstellingen