Ethic - Genetic - Pathetic

Installatie door Kees de Groot, van 24-05-96 t/m 16-06-96

In de voormalige synagoge in Dalfsen kon de nietsvermoedende tourist en/of kunstminnaar het geluid en het lichteffect ervaren van een atoomexplosie. In de burgerzaal van het gemeentehuis lag een opengewerkte licht-muurkrant met het woord 'unicycle'. Dit woord kwam terug in de licht-video-sculptuur die hij had toegevoegd aan de expositie Die Kellergeister sind los van Klaus Boegel.

Kees de Groot wil confronteren, choqueren, blootleggen en laat hierbij geen middel onbenut. In Dalfsen had hij bij de opening van zijn tentoonstelling, 'Ethic-genetic-pathetic' ook nog Islamitische oproepen tot gebed willen laten klinken vanuit de kerktoren, 'Minaret van het slaperige dorpje Dalfsen' maar hiervoor verleende het gemeentebestuur geen toestemming.


GLOBAL GAP


Wie bij het VVV kantoor langs gaat ziet buiten het kantoor op een sandwichboard twee bijzondere aanbiedingen.
De eerste aanbieding betreft een geheel verzorgde reis naar Monrovia, de hoofdstad van Liberia, kompleet met rondritten door de stad in gepantserde voertuigen om de laatste ontwikkelingen te kunnen aanschouwen op het gebied van de vrijetijdskleding en joggingpakken.
De tweede aanbieding betreft een geheel verzorgde reis naar het Midden-Oosten, om de snel veranderende architectuur in het landschap te bekijken.

Fotografie: Ruud Ploeg, Zwolle


SAFE Home Page | Tentoonstellingen