ALLE GOEDS KOMT VAN BOVEN                                                                  


safe / not safe / 3

Klik hier voor de foto's van de voorbereiding van alle goeds komt van boven.
Klik hier voor de foto's van alle goeds komt van boven.

"ALLE GOEDS KOMT VAN BOVEN"

tentoonstelling van Safe tijdens CAT2005/ ArtTwente van 29 september t/m 3 oktober

Locatie: oude Storkfabriek, Esrein 44 Hengelo Donderdag: opening van 17.00 tot 22.00 u Vrijdag t/m maandag van 11.00 tot 18.00 u

Jan van der Ploeg met een wandschildering (zie afbeeldingen)     Lees persbericht "JAN VAN DER PLOEG tijdens CAT2005"  

       

  • Joanneke Meester toont een videowerk (op een plasmascherm in de entree van CAT2005 waaronder alle bezoekers doorlopen ziet men twee van top tot teen ingebreide kinderen in een bos. Een van de kinderen vangt onophoudelijk een heel langzaam vallende dennenappel op in haar opgehouden jurkje. Daarnaast toont zij in een aparte stand de installatie ‘Transportable laboratory’  2005#06. Een variant op de tentoonstelling die zij afgelopen jaar presenteerde in Safe.

  • Anky van der Heijden toont het videowerk ‘Remember the island’ Deze installatie heb ik gemaakt naar aanleiding van de overstromingen in Tsjechië en de rest van Oost-Europa in 2002. Destijds kwam ik daar bij toeval middenin terecht. De kracht van het water maakte diepe indruk, evenals een soort algeheel besef dat de wereld van nu zich in een soort ‘overgangsfase’ bevindt . Sindsdien zijn er opnieuw verschillende overstromingen geweest , m.n. de tsunami’ in Azie en de huidige overstromingen in midden van Europa, houden deze installatie actueel.

  • Jan Maarten Voskuil presenteert ‘Commodity Act Interpreted’ een nieuwe interpretatie van een der tentoonstellingsruimtes uit de tentoonstelling Jan Maarten Voskuil; Commodity Act, RCdeRuimte, IJmuiden, maart 2005 Een galeriepresentatie op zijn zijkant met de opening boven en een ontbrekende vloer.

  • Andre Kodde toont de interactieve Video-installatie 'Controlled by fish', een robotinstallatie geïnspireerd op het bijbelverhaal over Ezechiël.

  • Paul Baartmans toont in een verduisterde ruimte de interactieve lichtinstallatie: ‘FOR ALL WE KNOW’, (2004) In For All We Know (2004) wordt de bezoeker uitgenodigd om op een ‘behandeltafel’ te gaan liggen, en daarbij het hoofd op een groot aantal in de tafel verzonken lampen te leggen die -in onvoorspelbare patronen- een zwak roodachtig licht, maar tevens een flinke hoeveelheid warmte uitstralen. Nadat de warmte en het licht in het hoofd getrokken zijn, en de klanken van Chet Baker’s gezongen “For all we know” het hele lichaam hebben laten vibreren, zal men voorgoed een ander, misschien zelfs beter mens zijn. Dit werk is opgedragen aan een gestorven vriend, een van de weinige mensen die de loop van mijn leven ingrijpend én blijvend beïnvloed heeft.

  • Marieke de Jong, presenteert ‘Zee zonder zwart’, een beeld (een golf) van zes bij zes meter samengesteld uit 6000 gekleurde vissen van stof.

  • Andre ten Broeke, is door ziekte komen te vervallen. Ad hoc heeft Pim Trooster een foto-installatie geïmproviseerd vanuit zijn digitale-fotobestanden van de afgelopen drie jaar. De installatie bestaat uit ongeveer 150 foto’s en de video ‘Longing for the beach’(op kleine monitor op de grond) en wordt getoond in een ruimte van 14 bij 3 meter.

    Met dank aan de Provincie Overijssel, de Gemeente Dalfsen, Appie Vermeeren, Het Langhuis, het KCO, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Jasper Koekoek.